Mısır Şurubunun Olumsuz Etkileri

Günümüzde dışarı satılan yiyecek ve içeceklerin hemen hemen hepsinin içerisinde tatlandırıcı olarak glikoz şurubu yani mısır şurubu bulunuyor. Normal şeker yerine kullanılan mısır şurubu maliyetinin düşük olması ve normal şekere göre daha fazla tatlandırma özelliği olması sebebiyle üreticiler tarafından maalesef sıklıkla tercih edilir.

Mısır şurubu ilk olarak vücuda girdiğinde vücudun şeker dengesini al üst eder ve hormonal düzeni bozar. Uzun vadede ise kansere yakalanma riskini artırır. Uzun yıllardır yapılan araştırmalara göre mısır şurubunun kanserli hücreleri beslediği kanısına varılmıştır.

 

Mısır Şurubu Zararları

Başta pankreas kanseri olmak üzere bir çok kanser çeşidine yakalanma riskini artırdığı kanıtlanmıştır.
Şeker hastalığına yakalanma riskini artırır.
Yüksek kolesterole sebep olur.
Kansızlık sorunu oluşturur.
Kalp ve karaciğer büyümesine neden olur.
Obezite, aşırı şişmanlığın yaşanmasını önemli ölçüde tetikler.

 

Hazır Gıdaların İçindekiler Bölümü Kontrol Edilerek Tüketlmeli

Dışarıdan alınan yiyecek ve içeceklerin içerisinde glikoz şurubu olup olmadığı tadına bakılarak anlaşılmaz. İçerisinde glikoz şurubu olduğu yalnızca içindekiler kısmına bakılarak anlaşılabilir. Genellikle baklava, kadayıf, şekerpare gibi şerbetli tatlılar ile dondurma, meyve suyu, gazoz, kola ve maden sularında ve gofret, çikolata, bisküvi, kek gibi gıdalarda mısır şurubu sıklıkla bulunur. Kısacası dışarıdan aldığınız her paketlenmiş gıdaların içerisinde mısır şurubu yani glikoz şurubu bulunabilmektedir. Uzun dönemde ciddi problemlere yol açacak bu maddenin tüketilmesini mümkünse en aza indirmek hatta tamamen hayatınızdan çıkarmak sağlığınız açısından faydalı olacaktır.

Paylaşmak güzeldir
20

saglikpanosu.net sitesinde yayınlanan tüm yazıların hakları saklıdır. Yazıların tamamının veya bir kısmının www.saglikpanosu.net adresi tıklanabilir şekilde kaynak gösterilmeden herhangi bir yerde kullanılması yasaktır. Aksi durumlarda hukuki yollara başvurulur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*