İnsanlarını Umursamamanın 8 Yolu

“Başkaları hakkımda ne düşünüyor?” sorusunu sıklıkla kendinize soruyorsanız bu haberi okumalısınız! İşte insanları umursamamak için yapmanız gerekenler….

Kulağa zor geliyor olsa da başkalarının hakkınızda düşündüklerini umursamamanın birkaç yolu var. Sürekli başkalarının onayını beklemek yapmak istediklerimizi yapmamızı engeller ve aynı zamanda da sağlıksızdır. Birçok insan sevilmeyi ister; ancak başkaları uğruna kendi mutluluğunu feda etme noktasına gelmişseniz eğer, bu büyük bir problemdir. Siz de bu konuyla mücadele etmeye çalışıyorsanız başkalarının düşündüklerini umursamamanıza ve dikkatinizi yeniden kendinize ve hedeflerinize vermenize yardımcı olacak bu yöntemleri okumaya devam edin.

Herkesi memnun edemezsiniz.

Başkalarının hakkınızda düşündüklerine ne kadar değer verirseniz verin gerçek şu ki herkesi memnun edemezsiniz. Her zaman, daha iyi yapabileceğinizi hisseden ya da başkasının daha iyi bir iş çıkarttığını düşünen birileri olacaktır. Sizi eleştiren ve hakkınızda hükümler veren insanlarla daima karşılaşacaksınız. Durum ne kadar nahoş olursa olsun, aslında hiç de önemli değil, değil mi? Çevrenizdekiler bir şeyler hakkında yorumlar yapıyor diye başınıza korkunç şeyler gelmeyecek, değil mi?

Başkalarının düşünceleri sizin sorununuz değil.

Bir kişinin fikri, yalnızca bir fikirdir. Bir şeyi farklı bir şekilde görüyor ya da hissediyor olması sizin probleminiz değildir ve bu durum gerçeklerden bahsettiği anlamına gelmez. Çevrenizdeki insanlardan kendi yargılarınız yüzünden değişmelerini bekleyemezsiniz, değil mi?

Çok fazla düşünmekten vazgeçin.

Aşırı analiz etmek ve uzun uzun düşünmek sağlıksız ve zararlıdır. Partnerinizle ettiğiniz kavgayı ya da ofiste başınıza gelenleri tekrar tekrar düşünmek hiçbir şeyi tersine çevirmez, yalnızca umutsuz hissetmenize yol açar. Olumsuz detayları saplantı haline getirmektense bunları problemleri çözebilmek için birer fırsat olarak görün ve yolunuza devam edin. Durum hakkında yapabileceğiniz bir iki şey saptayın, daireler çizerek düşünmekten vazgeçin.

Odağınızı değiştirin.

İnsanların işiniz ya da yaptıklarınız hakkında ne düşündüklerine kafa yormaya başladığınız anda dikkatinizi başka şeylere vermeye çalışın. Aynı anda hem ailenizin işiniz hakkında düşündükleri konusunda endişelenip hem de üzerinde çalıştığınız projeye odaklanamazsınız. Verilen bir görevi başarıyla yapamadıysanız eğer yalnızca bir dahaki sefere ne yapmanız gerektiğini düşünün. Aynı anda birçok şeye odaklanma kapasitesine sahipseniz eğer, bunu iyi değerlendirin.

En kötü durum senaryosu

Başkalarının düşündükleri hakkında endişelenmeye başladığınız anda, durun ve olabilecek en kötü senaryoyu düşünün. İşinizden kovulacak, sınıf tekrarı yapacak ya da ihanete mi uğrayacaksınız? En kötü senaryo ne olursa olsun bunu atlatabileceğinizi biliyorsunuz – ki muhtemelen böyle bir şey olmayacaktır. Kendinizi bu korkulardan arındırmaya çalışın.

Kendinizi kabullenin.

Evet, insanın kendisini kabullenmesi zaman alır; ancak bir yerden başlamak gerekir. Gerçek benliğinizi yaşamanıza izin vermeseniz eğer, sizi siz olduğunuz için sevecek insanlarla asla karşılaşamayacak ve her zaman rol yapmak zorunda kalacaksınız. Siz kendinizi olduğunuz gibi kabullenmezseniz bunu başkalarından nasıl bekleyebilirsiniz ki? Mutluluğunuzu başkalarının düşünceleri üzerine temellendirirseniz, asla mutlu olamazsınız.

Kendinizi pozitif insanlarla çevreleyin.

Moralinizi bozan ve korkularınızı besleyen negatif insanlarla vakit geçirmeyi bırakın. Kendinizi, özünüzdeki iyi şeyleri açığa çıkarabilecek pozitif ve kendinden emin insanlarla çevreleyin. Böyle kişilerin yanında olmak hayatı bambaşka bir ışık altında görmenize ve içinizdeki özgün kişiliği dışarıya çıkarmanıza yardımcı olacak.

Paylaşmak güzeldir
20

saglikpanosu.net sitesinde yayınlanan tüm yazıların hakları saklıdır. Yazıların tamamının veya bir kısmının www.saglikpanosu.net adresi tıklanabilir şekilde kaynak gösterilmeden herhangi bir yerde kullanılması yasaktır. Aksi durumlarda hukuki yollara başvurulur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*