Göz Altı Morlukları Hangi Hastalıkların Belirtisidir?

Göz altı morlukları neyin belirtisi? Göz altı morlukları neden meydana gelir? Neler göz altında morluklar oluşturur? Göz altı morlukları nasıl kaybolur? hiç bu soruların cevabını düşündünüz mü?

Bu makalemizde bu sorularınıza cevap bulabileceksiniz.

Göz altındaki morluklar neden oluşur?

Göz çevresinde kemik yapısı çukurda olan kişilerde, gölgeleme de gözlerin altında koyu renk oluşumunda katkıda bulunabilir.

Göz altındaki damarların geniş olması ve kemik yapısı genelde genetik bir özellik olarak gözlenmektedir.

Kan deri yüzeyine yakın genişlemiş damarlardan geçtiği zaman mavimsi bir renk tonu üretebilir.

Göz çevresinde sürtünme ve kaşıntıya sebep olan her etken, gözaltındaki cildin koyulaşmasını sağlayabilir.

Cilt alerjisi, astım, burun alerjisi ve hatta besin alerjisi göz altında leke ve koyulaşmaya neden olabilir.

Aşırı göz yorgunluğu ve uykusuzluk durumunda da ortaya çıkabilir.

Yetersiz ve düzensiz beslenmek gözaltı morluklarını artırabilir.

Kansızlık ve demir eksikliği durumunda, dokulara yeterli oksijen ulaşamadığı için göz altı derisi mor görünebilir. Buna bağlı gözaltındaki damarlar daha da belirginleşebilir.

Yani, gözaltı morlukları, yapısal olabildiği gibi bazı hastalıkların da belirtisini oluşturabilir. Göz altı morlukları kansızlık, demir eksikliği ve karaciğer hastalıklarının belirtisi olabilir.

Göz altındaki morluklar nasıl oluşuyor?

Uykusuzluk ve yoğun çalışma temposunda cilt daha soluk olduğu için, göz altındaki toplardamarlar daha belirgin hale gelir. Yaş ilerledikçe kolajen lifleri ( bağ dokusu ) inceldiği için gözaltı derisi saydamlaşır ve var olan koyulaşma daha belirgin hale gelir. Göz altındaki morluk ve koyulaşma karaciğer hastalıklarına ve bazı ilaçlara bağlı olabilir.

Göz altındaki morluklar nasıl kaybolur?

Sağlıklı beslenmek, yeterli uyumak, sigara içmemek ve güneş ışınlarından korunmak tavsiye edilir. Eğer kansızlık ve demir eksikliği durumu varsa tedavi edilmesi gerekir. Deri, burun ve akciğerde alerji durumu varsa tedavi edilmesi ve kontrol altına alınması durumunda göz altı morluklarında azalma görünür. Dermatolojik açıdan kapatıcı makyaj dışında, bazı renk açıcı kremler mevcut olmakla birlikte bir uzman hekim tarafından tavsiye edilmesi önerilir.

Paylaşmak güzeldir
20

saglikpanosu.net sitesinde yayınlanan tüm yazıların hakları saklıdır. Yazıların tamamının veya bir kısmının www.saglikpanosu.net adresi tıklanabilir şekilde kaynak gösterilmeden herhangi bir yerde kullanılması yasaktır. Aksi durumlarda hukuki yollara başvurulur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*